DOEL I MISSIE I VISIE

In 2015 werden wij voor gek verklaard om aan De Veerplas iets te starten met een tuinkas, 2 zeecontainers en een houten hut.  Met lef, doorzettingsvermogen, creativiteit en enthousiasme is Het Veerkwartier – wat ons betreft – uitgegroeid tot een hele fijne plek. Wij durven zelfs te zeggen dat Het Veerkwartier waarde heeft toegevoegd aan het Veerplas gebied & aan Haarlem en omstreken.

Hoe leuk, lief en creatief ons hutje ook is, het is op. Het huidige Veerkwartier is ooit voor tijdelijk gebouwd en het is altijd de bedoeling geweest dat er een vast paviljoen aan de Veerplas zou komen. Wij zijn ontzettend blij dat Het Veerkwartier mag blijven. Mede dankzij onze gasten en fans heeft Het Veerkwartier in 2020 de werving gewonnen om een permanent paviljoen te bouwen aan de Veerplas.

Na 2 jaar hebben we eindelijk de omgevingsvergunning om te mogen bouwen. Het Veerkwartier wordt nieuw, maar met de sfeer komt het echt goed. Daar gaan wij voor zorgen. Met een eigen (re)creatieve en culturele (buiten) programmering voor jong & oud zorgt Het Veerkwartier nu en straks voor de ideale buitenplek van Haarlem.

Benieuwd naar al onze plannen: Klik op onderstaande links:

2023 Het eiland van het Veer

2021 Duurzaam paviljoen aan de Veerplas

2021 Het nieuwe Veerkwartier

2020 De culturele buitenplek van Haarlem

DOEL

Het doel van Het Veerkwartier is om de buitenplek van Haarlem te ontwikkelen en beheren. Een levendige en (re)creatieve stedelijke plek waar natuur, recreatie, cultuur en ecologie samenkomen. Voor jong oud, zakelijk & privé. Voor iedereen.

MISSIE

Onze missie is het ontwikkelen en beheren van dé buitenplek van Haarlem, door het bouwen van een circulair, duurzaam en flexibel paviljoen. Dit paviljoen staat in dienst van de openbare ruimte en is toegankelijk voor iedereen, het hele jaar rond. Het paviljoen faciliteert het ‘nieuwe recreëren’ aan de veerplas.

Een buitenplek zijn waar bezoekers en gasten verrast worden, zich thuis voelen en genieten van de natuur. Van buiten zijn & ruimte hebben.
Door de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het gebied verder uit te bouwen, wordt de veerplas een ideale plek voor bewustwording en ontspanning (soms door inspanning) op een ongedwongen & eigen manier.

VISIE

Als ondernemer zijn wij onderdeel van het ecosysteem de Veerplas. Voor een werkend ecosysteem is samenhang tussen natuur, recreatie en het paviljoen essentieel. Door een duurzaam en natuurinclusief paviljoen dat in staat is in te spelen op verandering van de omgeving en de seizoenen. Ondernemen doen wij daarom met zorg en respect voor de natuur, het gebied en de maatschappij. Wij geloven dat ‘comfort’, ‘zorgeloos genieten’ en ‘zuinig omspringen met wat we hebben’ niet alleen samengaan, maar elkaar juist versterken. Het ‘nieuwe recreëren’.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM