Poppenkast theater Kroko

Elke zaterdagochtend
10:30 uur
€5
Kaartjes te koop aan de bar of via ons reserveringssysteem 

 

Het poppenkast theater Kroko van Wiebe is weer terug bij Het Veerkwartier. Vanaf 1 april iedere zaterdagochtend om 10.30 uur.  Met 3 wisselende voorstellingen:

1. Circus een –  twee – drie : Igor de beer & het aapje lopen weg (leeftijd 4 – 8 jaar)

2. Kroko en het ei : van wie is het ei en wie zit erin ? (leeftijd 4 – 8 jaar)

3. Nijn in de speeltuin (3 – 5 jaar)

 

“Al toen ik kind was, hield ik van verhalen. Niet om een te harde buitenwereld te ontvluchten. Meer als mogelijkheid om binnen mijn eigen voorspelbare, vaak eentonige wereld, allerlei avonturen te beleven. Ik verslond boeken en vond toneel en poppenkast prachtig. Later heb ik als vader en als schoolmeester vaak verhalen voorgelezen en verteld. Ik heb zowel in de onder-, de midden-, als in de bovenbouw gewerkt. Ik doe een greep uit  honderden verhalen: Minoes, Wiplala, Repelsteeltje, Reinaart de Vos, de spin Anansi, Odysseus, verhalen uit het Oude Testament, zoals Jacob in de waterput en de wijze Koning Salomo, en verhalen uit de Koran.

Ik bouwde een poppenkast en speelde daar eigen verhalen in. Altijd met een beetje spanning: “Durft Kroko het op te nemen tegen de enge Zwarte Slang?” of “Durft Igor de Beer weg te lopen uit het circus?” En met zoveel mogelijk mooie en grappige acties. Meer kijkspel dan luisterspel, wel met vragen van de poppen aan de kinderen om goede raad. Ik ben al meer dan tien jaar met pensioen, net als mijn poppen. Nu mijn kleinzoon ook van poppenspel houdt, en er een kleindochter op komst is, heb ik een plek gezocht om mijn kast weer op te bouwen en mijn poppen (en mijzelf) weer uitbundig tot leven te brengen. Fijn dat Merel mij in haar Veerkwartier gelegenheid biedt op zaterdagochtend te spelen En te kijken of er nog steeds veel kinderen zijn die van verhalen in de poppenkast houden.”

Wiebe Gorter

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM