CHEF-KOK

HET VEERKWARTIER HAARLEM IS PER DIRECT OP ZOEK NAAR CHEF-KOK. BIJ HET VEERKWARTIER KOKEN WIJ  AL SINDS 7 JAAR IN HET SEIZOEN MET ZOVEEL MOGELIJK LOKALE PRODUCTEN & ZONDER WASTE .HET UITGANGSPUNT VOOR ONZE KEUKEN IS: VERRASSEND, EIGENTIJDS & LEKKER ETEN OP EEN FIJNE PLEK.

DE WERELD IS AAN HET VERANDEREN. DAT VRAAGT OM NIEUWE MANIEREN VAN WERKEN. JUIST OOK IN DE HORECA. HOE GAAN WIJ SAMEN ERVOOR ZORGEN DAT ER MOOIE & BETAALBARE GERECHTEN GESERVEERD KUNNEN WORDEN AAN ONZE GASTEN. VOOR IEDEREEN DUS VOORAL OOK VEGETARIËRS & VEGANISTEN, MAAR OOK MET VERANTWOORD VLEES & VIS. IN DE OCHTEND, MIDDAG, BORREL & AVOND.

Dat vraagt om niet zomaar een chef maar een chef-kok met visie.

Het Veerkwartier is meer dan een restaurant. Het is een plek aan de buitenrand van Haarlem & Amsterdam. De enorme diversiteit aan leuke dingen bij Het Veerkwartier vraagt veel van onze mensen: een grote mate van flexibiliteit, gedrevenheid en pro-activiteit. Het team van het Veerkwartier is heel divers.

Als chef-kok bij Het Veerkwartier ben je de keukenmanager. Je weet hoe je een keuken moet organiseren op alle momenten van de dag. Je bent verantwoordelijk voor de keuken van onze plek. Je geeft leiding en werkt mee aan de menukaart: creatief, maar je weet ook hoe te calculeren. Je bent dé verbindende factor tussen de vloer en de keukenmedewerkers. Daarnaast heb je het vermogen om de (jonge en soms onervaren) medewerkers in de keuken op een positieve manier te begeleiden.

Op de korte termijn ligt de focus vooral op het drukke zomerseizoen. Je werkt nauw samen met het management aan de voorkant, en kan schakelen en meedenken in de processen die zich hier afspelen. Je draagt zorg voor het personele beleid binnen de keuken, denk hierbij aan optimale personeelsplanning, verzuimbeleid, aanname, begeleiding van het personeel en het naleven van de HACCP-regels. Je bent iemand die zelf wil groenten wil verbouwen, snapt wat er nodig is om mooi te kunnen koken, weet wat hard werken is en daar ook goed voor beloond wordt. En in staat is om het potentieel van de zaak te zien. Eigenlijk een ondernemer die het fijn om zekerheid te hebben.

Naast de “gewone” werkzaamheden zijn wij op zoek naar iemand die samen met de eigenaar Merel wil toewerken naar een nieuw paviljoen aan de Veerplas: het verder ontwikkelen van duurzame visie, de indeling van de keuken bepalen, keuken apparatuur uitzoeken, plannen maken voor 2023 en mee kan in de gedachte van duurzaamheid, lokaliteit, flexibiliteit, diversiteit & vooral zin heeft in nieuwe dingen. Herken je je zelf in bovenstaand, maar heb je nog niet alle ervaring. Geen probleem. Het gaat ons vooral om de inzet, de wil en een lange termijn relatie. Wij weten ook niet alles en leren nog iedere dag.

 

Wat wij zoeken:

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Bij voorkeur in een vergelijkbare omgeving, maar niet noodzakelijk.
 • flexibel beschikbaar (ook in de weekenden en avonduren)
 • 40 uur per week(kan eventueel in 4 dagen)
 • je hebt een erkend koksdiploma
 • bij voorkeur uit Haarlem of Amsterdam
 • sociale hygiëne & BHV
 • je hebt ervaring op het gebied van bestellen, calculeren, voorraadbeheer & derving
 • Je bent flexibel in je werkuren en kan ook ‘s avonds en in het weekend werken.

Wat bieden wij:

 • een fijne & toffe werkplek met een informele sfeer in dynamisch team
 • doorgroeimogelijkheden bij Het Veerkwartier (nieuwe paviljoen in 2023)
 • salaris (tussen 3.250 – 4.250 per maand)
 • gratis suppen op de Veerplas
 • mogelijkheid om mee te ondernemen
 • doorgroeien is altijd mogelijk en een must. Je krijgt de kans om cursussen te volgen, die je zelf uit mag zoeken.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM