ECO SYSTEEM

HET PAVILJOEN IS ONDERDEEL VAN HET ECOSYSTEEM DE VEERPLAS & TE GAST IN DE NATUUR.

DE VEERPLAS HEEFT ALS RECREATIEGEBIED EEN BELANGRIJKE OPENBARE EN DAARMEE SOCIAAL MAATSCHAPPELIJKE FUNCTIE. DE SAMENSMELTING VAN DIVERSE OPENBARE FUNCTIES MAAKT HET VOOR BEZOEKERS AANTREKKELIJK OM NAAR DE VEERPLAS TE GAAN.

De kracht van het Veerplas gebied zit in de enorme verscheidenheid aan recreatie mogelijkheden. Juist de samensmelting van diverse functies maakt het een aantrekkelijk gebied. In de openbare ruimte de balans vinden tussen stiltezoekers, spelende kinderen, bewoners, festivalgangers en werknemers uit de Waarderpolder. Allemaal mensen die op hun eigen manier op een bepaald moment behoefte hebben aan buiten zijn.

Het nieuwe paviljoen aan de Veerplas staat in dienst van de openbare ruimte de Veerplas. Het paviljoen faciliteert recreatie en legt de verbinding met de Veerplas en het eiland. Het paviljoen is geïntegreerd in het landschap en hoewel het in eerste instantie ondergeschikt lijkt heeft het een centrale plek in deomgeving. Het paviljoen aan alle zijden goed toegankelijk.

De hoofdingang bevind zich aan de westkant van het paviljoen. Gasten komen veelal vanuit het westkant het natuurgebied in. Als een verrassing opentbaart het paviljoen zich naarmate gasten zich verder in het gebied bevinden. Komen bezoeker via de zuidkant het gebied in (vanaf station Spaarnwoude & Oostpoort) dan is het paviljoen juist heel zichtbaar.

De Veerplas ligt aan de Oostkant van het gebied. De houten steiger “dwars” door het paviljoen verbindt de Veerplas met het andere belangrijke gedeelte van het gebied; het eiland. De steiger is een belangrijke drager van de identiteit van het paviljoen en staat letterlijk voor de verbinding.

Aan de westkant van het paviljoen ligt ook de verbinding met het eiland. Op het eiland ligt het openlucht theater, de natuurspeeltuin en een buitenkamer.

 

 

 

 

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM