Het eiland van Het Veer

Met liefde voor natuur, dier, omgeving en mens. Het eiland van het Veer is een natuureiland voor jong & oud.

BUITEN SPELEN VOOR JONG & OUD  

Spelen bevordert de geestelijke gezondheid. De afgelopen halve eeuw zijn de speelmogelijkheden – vooral om buiten met andere kinderen te spelen – voortdurend afgenomen. In dezelfde periode zijn de psychische problemen bij kinderen schrikbarend toegenomen. Hoewel het belang van spelen voor de goede ontwikkeling van kinderen wordt erkend, zijn de mogelijkheden hiertoe gekrompen. Hier moet ruimte voor gemaakt worden.

Het eiland van Het Veer is een toegankelijke buitenspeelruimte voor kinderen & volwassen die ruimte geeft aan hun eigen verbeelding. Zonder vooraf opgestelde spellen of regels, doelen of opdrachten. Want spelen is vrij en nooit klaar. Het Veerkwartier maakt gebruik van basismaterialen: zand, water, hout en stenen. Met zand spelen, met takken sjouwen, kliederen met water in de waterspeelplaats of zelf hutten bouwen van takken.

VOOR IEDEREEN 

Buiten zijn is gezond. Een plek om te spelen aan de rand van de stad Haarlem & Amsterdam. Waar ruimte is om te kunnen ontdekken en te spelen. Het eiland van het Veer draagt bij aan de leefbaarheid van de stad. Buiten spelen bevordert de geestelijke gezondheid. Voor iedereen: jong & oud.

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

Goed om te weten is dat er GEEN begeleiding aanwezig is. Ouders & kinderen moeten zichzelf vermaken en begeleiden. Het betreden van het eiland is op eigen risico en vraagt de eigen verantwoordelijkheid van ouders. Er is geen omheining. Zoals een eiland hoort te zijn hebben we rondom allemaal water. Kinderen onder 12 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een ouder.

OPENINGSTIJDEN

Het eiland is vanaf het eerste weekend van april 2023 open op:

  • woensdag van 12 – 17 uur
  • zaterdag van 10 – 17 uur
  • zondag van 10 – 17 uur
  • Feestdagen van 10 – 17 uur

TOEGANG

Het Veerkwartier vraagt een bijdrage van 2.50 euro per persoon. Een kaartje koop je bij de bar of koop je via een QR code die te vinden zijn op het eiland. Wat krijg je voor hiervoor: een verrassende verfrissende natuurplek aan de rand van de stad met speelobjecten voor jong en oud, een vlindertuin, een blotevoetenpad, het van der Pigge Labyrint, fijne plekken om te zitten, te werken of te liggen in de volle zon of in schaduw. Jullie bijdrage hebben nodig voor het beheer, de huur en het onderhoud.*

JE EIGEN EILAND IN DE STAD

Wil je je eigen eiland in de stad dan kan dat. Het Veerkwartier verhuurt het eiland vanaf 250 euro per dagdeel. Je mag het eiland dan exclusief gebruiken voor jouw groep mensen. Natuurlijk hebben we een paar regels die bespreken graag in een gesprek met je.

CONSUMPTIES

Het is niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen op het eiland. Bij Het Veerkwartier is allemaal lekkers te krijgen wat meegenomen kan worden naar het eiland.

 

 

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM