Eiland van het Veer

Met liefde voor natuur, dier, omgeving en mens. Het eiland van het Veer is een natuureiland voor jong & oud.

Spelen bevordert de geestelijke gezondheid. De afgelopen halve eeuw zijn de speelmogelijkheden – vooral om buiten met andere kinderen te spelen – voortdurend afgenomen. In dezelfde periode zijn de psychische problemen bij kinderen schrikbarend toegenomen. Hoewel het belang van spelen voor de goede ontwikkeling van kinderen wordt erkend, zijn de mogelijkheden hiertoe gekrompen. Hier moet ruimte voor gemaakt worden.

Eiland van Het Veer is een toegankelijke buitenspeelruimte voor kinderen & volwassen die ruimte geeft aan hun eigen verbeelding. Zonder vooraf opgestelde spellen of regels, doelen of opdrachten. Want spelen is vrij en nooit klaar. Het Veerkwartier maakt gebruik van basismaterialen: zand, water, hout en stenen. Met zand spelen, met takken sjouwen, kliederen met water in de waterspeelplaats of zelf hutten bouwen van takken.

KABOUTERPAD

Volgens ons wonen er kabouters op het eiland van Het Veer. Overal zien wij kaboutersporen: Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en kleine kruimeltjes in de keuken. De kabouters op het eiland zijn harde werkers en altijd druk. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt dan kom je daar vanzelf achter. Vergeet niet om onderweg te zoeken naar kaboutersporen. En met geluk kom je een echte kabouter tegen.

Blotevoetenpad

Heerlijk met je blote voeten op het eiland lopen. Om het gras, de modder en het zand tussen je tenen te voeten. Op het Blotevoetenpad ontdek je de natuur op een speelse manier. Leuk voor jong & oud.

Het is een kort parcours, over verschillende soorten ondergrond: van zacht gras en fijn zand tot schelpen, grind en keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. Met modderplassen – als het heeft geregend – en andere avontuurlijke elementen zoals de een evenwichtsbalk en boomstammen. In de loop van de tijd zullen er steeds meer meer elementen aan het parcours toegevoegd worden. Het parcours groeit net als de natuur!

LABYRINT

VIND JE WEG OP HET VAN DER PIGGE LABYRINT

De Haarlemse natuurdrogisterij van der Pigge heeft op ons natuureiland een Labyrint aangelegd:

Een labyrint mag je niet verwarren met een doolhof. Want in een doolhof verlies je je weg, terwijl je in een labyrint je de weg vindt. Het gaat om inzichten verkrijgen door het lopen van een symbolische, innerlijke weg. Het wandelen gaat dan ook heel meditatief, langzaam en bezinnend.

Het lopen van een labyrint is te vergelijken met de drievoudige weg van een pelgrim: loslaten, ontvangen en toelaten, oftewel lot. Op de weg naar binnen laat je los wat je achter je wilt laten: verdriet, verwondingen, angst, boosheid, wrok, of schuldgevoel. Door die gevoelens te ervaren kan je ze loslaten of een plaats geven. Daardoor maak je ruimte voor nieuwe ervaringen en kom je dichterbij je innerlijke kern.

KINDERFEESTJE

Je bent meer dan welkom om de verjaardag van je kind op het eiland van Het Veer te organiseren. Heel leuk zelfs! Een kinderfeestje op het eiland van het Veer betekent dat je samen met de kids de verjaardag viert.  Het is echt de bedoeling dat je zelf het feestje verder organiseert. Wij faciliteren alleen een hele fijne plek en het eten & drinken. Dus samen spelletjes doen en op ontdekkingstocht gaan op het eiland van het Veer. Geen vooropgestelde activiteiten of een Veerkwartier animatieteam. Maar wel met een kabouterpad I blotevoetenpad I speelobjecten I vlindertuin I boomstammen & zand in de groene natuur. En als je wil kan je bij Het Veerkwartier mikado of jeux de boules of een schaakspel huren.

Stuur een mail naar [email protected]

BUITEN WERKEN

Acht uur per dag binnen achter een bureau zitten. Jarenlang brachten velen zo de werkdag door, maar inmiddels weten we dat werken effectiever én gezonder kan. Bijvoorbeeld buiten op het eiland van Het Veer. Een eiland achter Het Veerkwartier aan de rand van het industriegebied de Waarderpolder.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM