Het eiland

Met liefde voor natuur, dier, omgeving en mens.

VOOR IEDEREEN 

Buiten zijn is gezond. Een plek om te spelen aan de rand van de stad. Waar ruimte is om te kunnen ontdekken en te spelen. Zie het als een openbare tuin. Het eiland van het Veer draagt bij aan de leefbaarheid van de stad. Buiten spelen bevordert de geestelijke gezondheid. Voor iedereen: jong & oud.

BUITEN SPELEN VOOR JONG

Spelen bevordert de geestelijke gezondheid. De afgelopen halve eeuw zijn de speelmogelijkheden – vooral om buiten met andere kinderen te spelen – voortdurend afgenomen. In dezelfde periode zijn de psychische problemen bij kinderen schrikbarend toegenomen. Hoewel het belang van spelen voor de goede ontwikkeling van kinderen wordt erkend, zijn de mogelijkheden hiertoe gekrompen. Hier moet ruimte voor gemaakt worden. Het eiland van Het Veer is een toegankelijke buitenspeelruimte voor kinderen & volwassen die ruimte geeft aan hun eigen verbeelding. Zonder vooraf opgestelde spellen of regels, doelen of opdrachten. Want spelen is vrij en nooit klaar.

Het Veerkwartier gebruik van basismaterialen: zand, water, hout en stenen. Met zand spelen, met takken sjouwen, kliederen met water in de water speelplaats of zelf hutten bouwen van takken.

BUITEN SPELEN VOOR IETS OUDER

Voor volwassenen is buitenspelen wellicht een beetje vreemd. Laat staan buitenspelen voor bedrijven. Maar bij Het Veerkwartier weten wij hoe belangrijk het is. Buitenspelen helpt om te voelen en te aarden. Zonder heel zweverig te worden is buiten zijn en spelen een absolute essentie om te zijn. Het Veerkwartier heeft als bedrijf het geluk om zoveel buiten en groen om zich heen te hebben. Daar groeien wij van. Tijdens corona hebben wij gemerkt dat het een basis is die er voor heeft gezorgd dat wij als bedrijf gelukkig bleven. Waar we in januari (horeaca was gesloten) konden huppelen van blijdschap op ons eiland. Wij zijn blij dat we dat kunnen delen. En we begrijpen dat we niet de hele dag kunnen huppelen, daarom bieden we ietswat zakelijkere activiteiten: Een labyrint lopen, buiten werken aan bureaus in de natuur, presentaties geven in ons openluchttheater of als teambuildingsactiviteit het blotenvoetenpad lopen. . hebben gemerkt En het is om  oewel het belang van spelen voor de goede ontwikkeling van kinderen wordt erkend, zijn de mogelijkheden hiertoe gekrompen. Hier moet ruimte voor gemaakt worden. Het eiland van Het Veer is een toegankelijke buitenspeelruimte voor kinderen & volwasse

* goed om te weten is dat wij met de openingstijden van het eiland van het Veer spelen: zakelijke uren en kids uren. Want we realiseren dat dat in beginsel wat lastig samengaat!

EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID

Goed om te weten is dat er GEEN begeleiding aanwezig is. Je moet jezelf vermaken en je bent zelf verantwoordelijk voor je kroost en spullen. Het betreden van het eiland is echt eigen risico en vraagt eigen verantwoordelijkheid van ouders. Er is geen omheining. Zoals een eiland hoort te zijn hebben we rondom allemaal water. Kinderen onder 15 jaar zijn alleen welkom onder begeleiding van een ouder.

CONSUMPTIES

Wij vinden het fijn als je je koffie, flesje wijn, taart, broodjes en snacks bij Het Veerkwartier haalt. Waarmee we feitelijk zeggen dat eigen consumpties niet zijn toegestaan op het eiland. Streven is om op mooie dagen met een kar rond te laten rijden waar vanuit wij lekker dingen verkopen.

VRIJWILLIGE BIJDRAGE 

Met heel veel liefde en zorg hebben wij – van Het Veerkwartier –  het eiland van Het Veer ontwikkeld. We willen dat het eiland van Het Veer zoveel mogelijk openbaar is. Aan alle bezoekers vragen wij om een vrijwillige bijdrage te doen. Dit bedrag gebruiken voor de investering die wij hebben gedaan in het eiland, voor  het onderhoud en de huur van het eiland. De vrijwillige bijdrage kan gedaan worden midden de QR code bij de ingang van het eiland en bordjes op het eiland. En alle kleine beetjes helpen. En als iedereen een bijdrage doet kunnen we het eiland zo veel mogelijk openbaar houden.

OPENINGSTIJDEN

Tijdens de reguliere openingstijden is het eiland voor iedereen toegankelijk. Door vrijwillige bijdrage te vragen aan de bezoekers hopen wij dat wij dat zo lang mogelijk kunnen blijven volhouden om een bezoek aan het eiland gratis te houden. De openingstijden van het eiland van Het Veer zijn:

woensdag 13 – 17 uur

zaterdag 10 – 17 uur

zondag 10 – 17 uur

 

SAMEN ZORGEN VOOR HET EILAND

Samen met jou voor te zorgen dat het eiland en het Veerplas gebied met de natuur eromheen schoon blijven. Wij willen daarom ook een beroep doen op jouw eigen verantwoordelijkheid en je vragen om je eigen spullen & afval weer mee naar huis te nemen. En niet achter te laten op het eiland. Voor het afvoeren van afval moeten wij namelijk flink betalen en dat is niet erg. Maar we betalen liever niet voor de troep van een ander. Voor recreanten staan blauwe afvalbakken in het recreatiegebied. Daar mag je afval in. Natuurlijk als je iets bij ons hebt genuttigd ligt dat anders. Er staan maar een paar afvalbakken op het eiland. Dat doen we heel bewust.

Zo houden we het met elkaar en voor iedereen leuk. Voor mens, dier en de natuur.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM