ETEN & DRINKEN

In het restaurant worden simpele en verrassende gerechten bereid. Er is voldoende keuze om gezond te ontbijten, lunchen en dineren, maar zondigen kan altijd. Er is een mooie balans gevonden tussen de 4 V’s: vlees I vis I vega en vegan. Een gezonde keuken dus, met eerlijke producten waarbij seizoensgebonden groenten in combinatie met duurzaam vlees of vis een hoofdrol spelen. Er wordt samengewerkt met lokale en duurzame ondernemers voor eten & drinken. Afspraken worden gemaakt met leveranciers over kwaliteit, verpakkingsmateriaal, duurzaamheid, lokaliteit en levering. Het aantal leveranciers wordt tot een minimum beperkt om o.a. het aantal bewegingen zo klein mogelijk te houden.

De kaart voor koffie, (alcoholvrije) bieren, wijnen, fris en snacks is uitgebreid maar overzichtelijk. In de zomer is de take-out kiosk open voor recreanten aan de Veerplas met een simpele snelle kaart. Uit de corner worden picknick boxen voor de lunch, snacks & BBQ verkocht. Voor feesten en partijen worden speciale arrangementen aangeboden.

DUURZAAM

Bij Het Veerkwartier begint het door met respect om te gaan met de natuur en eerlijk gebruik te maken van de bronnen die ons ter beschikking staan. Het heeft een voorbeeldfunctie en kan het verschil maken. Ook medewerkers zijn opgeleid in duurzaam en circulair werken: het hergebruik van zoveel mogelijk materialen, het vinden van een nieuwe bestemming voor reststromen en het gezamenlijk tegengaan van verspilling.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM