Het nieuwe Veerkwartier

Het nieuwe & permanente paviljoen van Het Veerkwartier wordt niet alleen een plek om lekker te eten en te drinken, maar vooral ook een plek waar natuur, cultuur en leuke dingen samen komen. Naast een restaurant is er ook een eigen eiland van 7000 m2 waar je buiten kunt spelen, relaxen en buitenwerken. En niet te vergeten een amfitheater voor kunst, dans, film en presentaties. Een plek voor kinderen & volwassenen waar ruimte is voor eigen verbeelding.

Ons nieuwe paviljoen gaat op in het landschap van de Veerplas. Dit door de begroeide heuvel en het groendak op het restaurantgedeelte. Binnen het gebouw zal er een route lopen naar het restaurantgedeelte, dat het gebouw licht en transparant maakt met een weids uitzicht op de plas, en vervolgens gaat de route recht door het gebouw over het terras naar een steiger in de plas.

Na 2 jaar hebben we eindelijk de omgevingsvergunning om te mogen bouwen. Waar wij in 2022 klaar stonden om de nieuwe plannen te realiseren; inclusief financiering tegen een zeer gunstige rente, begon de wereld er heel anders uit te zien. Dit vraagt nu – eind 2023 – om een creatievere financieringsvorm om Het nieuwe Veerkwartier te realiseren: Crowdfunding

 

ETEN & DRINKEN

Onze gerechten zijn vers, simpel & verrassend en voor alle momenten van de dag. Duurzaam koken in het seizoen met de juiste mix van de 4 V’s: vlees, vis, vega en vegan gerechten. Uiteraard met zoveel mogelijk groenten en kruiden uit eigen tuin. Geen overdaad, maar alles lekker en in balans. We gaan verspilling tegen door juiste portie grootte van gerechten, ingrediënten in meerdere gerechten op de kaart te gebruiken, groenten in te wecken, GFT te composteren en te gebruiken als mest in onze eigen moestuin.

CULTUUR & RECREATIE

Het nieuwe Veerkwartier is een plek voor kunst, cultuur, events en recreatie. Een aparte ruimte van 90 m2 wordt gebruikt voor optredens, vergaderingen, private dining en feestjes tot 125 man. Op het eiland biedt het amfitheater plek voor ongeveer 150 personen. Om buiten in het groen te genieten van voorstellingen: dans, toneel, muziek en film. Ook wordt het gebruikt voor presentaties, workshops en vergaderingen. Op het eiland zijn verschillende buitenruimtes voor jong & oud. Met land-art, een blotevoetenpad, kabouterpad, labyrint, vuurplaats en waar je buiten kan werken met uitzicht op de Veerplas of de KPN toren. De perfect plek voor inspiratie en ontmoetingen.

GROEN DOEN

Als onderdeel van het ecosysteem de Veerplas is de samenhang tussen natuur, recreatie, bezoekers en het paviljoen essentieel. Hierbij maken we gebruik van de elementen aarde, lucht, zon & regen. Een duurzaam en natuurinclusief paviljoen dat in staat is in te spelen op verandering van de omgeving en de seizoenen. Het gebouw wordt gebouwd van CLT en zal volledig van het gas af zijn. Daarnaast zorgt het groendak voor opname en vasthouden van water, CO2 en fijnstof. We streven naar energieneutraliteit en dragen zorg voor biodiversiteit aan de Veerplas.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM