Huidige paviljoen

Het Veerkwartier is een en stadse vrijhaven, waar het iedere dag een beetje anders is.  Waar je blij bent en kunt genieten van het buiten zijn. Er is ruimte voor experiment en creativiteit. Wij zijn erg blij met onze makkelijk bereikbare plek aan het water, in de natuur aan de rand van Haarlem.  Een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukke stad en buiten bent

Bij Het Veerkwartier kan je het hele jaar terecht.

ETEN & DRINKEN:  Bijna alle gerechten zijn de hele dag te bestellen. Dus wil je uitgebreid en warm lunchen dan kan dat bij Het Veerkwartier. Onze kookstijl is nog steeds puur & seizoensgebonden met lokale & verse producten. Ons menu is lekker, verrassend en niet heel uitgebreid. Zo willen we verspilling tegengaan.

PLEK: Het Veerkwartier heeft veel ruimte(s): zowel binnen als buiten. De tuinkas heeft 30 zitplekken met voldoende ruimte voor 1,5 afstand tot andere gasten te hebben. De tuinkamer is een fijne werkplek voor 4 personen. De veranda verwarmen we alleen als het nodig is met een elektrische verwarming of maak gebruik van de dekentjes die er liggen om te gebruiken. De pergola heeft verschillende zitplekken om lekker onderuit te kunnen zitten. En niet te vergeten ons terras met uitzicht over de Veerplas. GENIETEN!

TERRAS: Gelukkig is er aan het uitzicht niets veranderd. Nog steeds even mooi de Veerplas en het vergezicht met stijgende en landende vliegtuigen op de achtergrond. Alle tafels staan zo dat er 1,5 meter afstand is tussen andere gasten.

Wil je alvast zeker zijn van een plek voor een borrel of feest stuur ons even een mail.

DOEL I MISSIE I VISIE

DOEL

Het doel van Het Veerkwartier is om de buitenplek van Haarlem te ontwikkelen en beheren. Een levendige en (re)creatieve stedelijke plek waar natuur, recreatie, cultuur en ecologie samenkomen. Voor jong oud, zakelijk & privé. Voor iedereen.

MISSIE

Onze missie is het ontwikkelen en beheren van dé buitenplek van haarlem, door het bouwen van een circulair, duurzaam en flexibel paviljoen. Dit paviljoen staat in dienst van de openbare ruimte en is toegankelijk voor iedereen, het hele jaar rond. Het paviljoen faciliteert het ‘nieuwe recreëren’ aan de veerplas.

Een buitenplek zijn waar bezoekers en gasten verrast worden, zich thuis voelen en genieten van de natuur. Van buiten zijn & ruimte hebben.
Door de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het gebied verder uit te bouwen, wordt de veerplas een ideale plek voor bewustwording en ontspanning (soms door inspanning) op een ongedwongen & eigen manier.

VISIE

Als ondernemer zijn wij onderdeel van het ecosysteem de Veerplas. Voor een werkend ecosysteem is samenhang tussen natuur, recreatie en het pavljoen essentieel. Door een duurzaam en natuurinclusief paviljoen dat in staat is in te spelen op verandering van de omgeving en de seizoenen. Ondernemen doen wij daarom met zorg en respect voor de natuur, het gebied en de maatschappij. Wij geloven dat ‘comfort’, ‘zorgeloos genieten’ en ‘zuinig omspringen met wat we hebben’ niet alleen samengaan, maar elkaar juist versterken.

Het ‘nieuwe recreëren’ *

WANDELEN

WANDELROUTES  VEERPLAS & VEERPOLDER

Buiten zijn, gezond eten & leven, voldoende beweging is misschien wel de belangrijkste “pil” tegen gekke en nare virussen. Waarbij wandelen goed is  voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen.

Het Veerplas & de Veerpolder zijn gebieden waar je heel fijn kunt wandelen. Een gebied met korte (15 – 30 minuten)  en langere  (1 – 1,5 uur) wandelingen. Omdat we hebben gemerkt dat veel mensen niet weten hoe de wandelpaden in ons gebied lopen hebben wij voor jullie een handig wandelkaartje gemaakt voor jullie. Voor nu een voorlopige versie.  Wij zijn nog niet helemaal tevreden over het kaartje en zijn van plan om het kaartje nog te verbeteren door afstanden en tijden toe te voegen. Die versie van het kaartje komt er zeker nog, maar voor nu willen we deze jullie niet onthouden.

Wat ook leuk en fijn is om te melden dat Het Veerkwartier samen met Het Recreatieschap bezig is met de plannen van ontwikkeling van het Veerplas gebied. Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de plannen voor het gebied klik hier.

O ja en als je wil kunt je een wandelkaartje lenen bij Het Veerkwartier. Deze liggen – vanaf zaterdag 16 januari – voor je klaar om te lenen.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM