Kunstlijn

Tijdens de Kunstlijn krijgen kunstenaars volledige toegang tot de locatie, zowel binnen als buiten. De kunstenaars maken gebruik van zowel het paviljoen als het eiland van Het Veerkwartier om kunstliefhebbers de kracht van liefde te laten ervaren. Met een gevarieerde selectie van keramiek, brons, fotografie, sieraden, recycle design, illustratief en beeldend werk zal Het Veerkwartier opnieuw een niet te missen en buitengewone locatie zijn tijdens Kunstlijn.

KINDERKUNSTLIJN

Kunstlijn Haarlem organiseert tijdens het Kunstlijn-weekend de KinderKunstlijn: een wandeling door de stad langs Kunstlijn-locaties en inloop workshops bij musea. Door middel van educatieve opdrachten leren kinderen kijken naar kunst. Het opdrachtenboekje is af te halen bij ABC Haarlem en tijdens het weekend op de deelnemende locaties aanwezig.

Speciaal voor de KinderKunstlijn wordt er bij Het Veerkwartier een kijk- en doe-activiteit georganiseerd. Dit biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om naar kunst te kijken. Het Kijk- en doe-boekje van de KinderKunstlijn bevat opdrachten die door de hele stad verspreid zijn, inclusief dit jaar bij ons de Veerplas.

De kabouters van het veer hebben een favoriet kunstwerk op het eiland tentoongesteld. Wij zijn benieuwd met welke kabouter jij het eens bent. Ga op zoek naar de kabouters en hun kunstwerken. Haal de speurtocht bij de bar van het Veerkwartier en ga op pad!

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM