HET VEERKWARTIER

Het Veerkwartier is een en stadse vrijhaven, waar het iedere dag een beetje anders is.  Waar je blij bent en kunt genieten van het buiten zijn. Er is ruimte voor experiment en creativiteit. Wij zijn erg blij met onze makkelijk bereikbare plek aan het water, in de natuur aan de rand van Haarlem.  Een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukke stad en je buiten bent.

Bij Het Veerkwartier kan je het hele jaar terecht.

ETEN & DRINKEN:  Bijna alle gerechten zijn de hele dag te bestellen. Dus wil je uitgebreid en warm lunchen dan kan dat bij Het Veerkwartier. Onze kookstijl is nog steeds puur & seizoensgebonden met lokale & verse producten. Ons menu is lekker, verrassend en niet heel uitgebreid. Zo willen we verspilling tegengaan.

PLEK: Het Veerkwartier heeft veel ruimte(s): zowel binnen als buiten. De tuinkas heeft 40 zitplekken. De tuinkamer is een fijne werkplek voor 4 personen. Het (deels) overdekte terras met uitzicht over de Veerplas is geweldig. De pergola heeft verschillende zitplekken om lekker onderuit te kunnen zitten. Het terras verwarmen we alleen als het nodig is met een elektrische verwarming of maak gebruik van de dekentjes die er liggen om te gebruiken.

Wil je alvast zeker zijn van een plek voor een borrel of feest stuur ons even een mail.

NIEUWE PLANNEN

In 2015 werden wij voor gek verklaard om aan De Veerplas iets te starten. Met lef, doorzettingsvermogen, creativiteit en enthousiasme is Het Veerkwartier wat – ons betreft – uitgegroeid tot een hele fijne plek. Wij durven zelfs te zeggen dat Het Veerkwartier waarde heeft toegevoegd aan het Veerplas gebied & aan Haarlem en omstreken.

Hoe leuk, lief en creatief ons hutje ook is. Het is een beetje op. Het huidige Veerkwartier is ooit voor tijdelijk gebouwd en het is altijd de bedoeling geweest dat er een vast paviljoen aan de Veerplas zou komen. Wij zijn ontzettend blij dat Het Veerkwartier mag blijven. Mede dankzij onze gasten en fans heeft Het Veerkwartier in 2020 de werving gewonnen om een permanent paviljoen te bouwen aan de Veerplas.

In juli 2021 hebben wij een vergunning aangevraagd voor de bouw van een natuurinclusief & circulair paviljoen aan de Veerplas. Waar wij in mei 2022 klaar stonden met een bouwteam, investeerder & financieerder is de wereld drastisch veranderd. Momenteel zijn wiij nog steeds in afwachting van definitieve vergunning. Zodra we deze eindelijk hebben gaan we opnieuw rekenen en beoordelen of het nieuwe paviljoen voor ons nog steeds haalbaar en gezoend is. Ons voornemen is dat wij begin november 2023 het tijdelijke paviljoen ontmantelen. Er worden zoveel mogelijk materialen van het huidige paviljoen hergebruikt. Deels op het eiland: plantenbakken van onze houtenhut en steenschotten, meubilair van de pergola. Tafels en stoelen worden opgeslagen en opgeknapt om straks weer onze sfeer te maken.

Het Veerkwartier wordt nieuw, maar met de sfeer komt het echt goed. Daar gaan wij voor zorgen. Met een eigen (re)creatieve en culturele (buiten) programmering voor jong & oud zorgt Het Veerkwartier nu en straks voor de ideale buitenplek van Haarlem.

Merel & Frank I Oprichters van Het Veerkwartier

WANDELEN

WANDELROUTES  VEERPLAS & VEERPOLDER

Buiten zijn, gezond eten & leven, voldoende beweging is misschien wel de belangrijkste “pil” tegen gekke en nare virussen. Waarbij wandelen goed is  voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat allemaal door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen.

Het Veerplas & de Veerpolder zijn gebieden waar je heel fijn kunt wandelen. Een gebied met korte (15 – 30 minuten)  en langere  (1 – 1,5 uur) wandelingen. Omdat we hebben gemerkt dat veel mensen niet weten hoe de wandelpaden in ons gebied lopen hebben wij voor jullie een handig wandelkaartje gemaakt voor jullie. Voor nu een voorlopige versie.  Wij zijn nog niet helemaal tevreden over het kaartje en zijn van plan om het kaartje nog te verbeteren door afstanden en tijden toe te voegen. Die versie van het kaartje komt er zeker nog, maar voor nu willen we deze jullie niet onthouden.

Wat ook leuk en fijn is om te melden dat Het Veerkwartier samen met Het Recreatieschap bezig is met de plannen van ontwikkeling van het Veerplas gebied. Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de plannen voor het gebied klik hier.

O ja, en er ligt een wandelkaartje bij Het Veerkwartier om te lenen.

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM