Stadmakerfestival

Tijdens de 2e editie van het Stadsmakersfestival ontdek je het eiland van Het Veer achter Het Veerkwartier aan de Veerplas.

Het eiland van het Veer: de groene plek om te ontdekken aan de rand Haarlem bij Het Veerkwartier. Met een klein blotevoetenpad, kabouterpad, amfitheater voor kleine voorstellingen, een labyrint, een vuurplaats en werkplekken. Voor iedereen: jong & oud.

De nieuwe groene plek aan de rand van de versteende stad Haarlem. Tijdens het Stadsmakers festival biedt Het Veerkwartier gratis toegang tot het eiland met kabouterpad, blotevoetenpad, labyrint, werkplekken, loungeplekken om de hele dag te chillen & buiten zijn. Initiatiefnemer Merel Janssen geeft een rondleiding op het eiland. Merel vertelt over het ontstaan van het eiland en de visie achter de buitenplek, Het Veerkwartier en toekomst plannen. Daarnaast is er een live optreden van Joost Dobbe in het amfitheater en loop je het van der Pigge labyrint met Valery. De limonade en Veerkracht Thee is gratis op 24 juni 2023.

 

 

Data & tijden

Zaterdag 24 juni 2023
11.00 – 16.30 uur
Gratis 

Informatie

‘Stadmakers zijn initiatiefnemers, betrokken creatieven en sociale ondernemers die zich inzetten voor een meer gelijkwaardige, leefbare, gelukkige en mooiere buurt, gemeente of stad. Ze zetten hiervoor maatschappelijke initiatieven op of werken samen aan waardevolle projecten, vaak ingegeven door een natuurlijke drive. Zij werken vanuit de motivatie dat we allen gebaat zijn bij het welzijn van een ander en dat dit bijdraagt aan het geluk van iedereen. Laat je inspireren door mensen die iets goeds doen voor jouw stad. Ontdek mooie en inspirerende sociale, groene of jongeren projecten. Ontmoet andere mensen, geniet van elkaar of .. van de muziek.

Programma

11.00 uur Het eiland van het Veer open
12.00 uur Rondleiding eiland van het Veer I Merel Janssen
13.00 uur Labyrint wandeling I van der Pigge
13.30 uur Labyrint wandeling I van der Pigge
14.00 uur Rondleiding eiland van het Veer I Merel Janssen
15.00 uur Optreden Joost Dobbe I amfitheater
16.30 uur einde

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM