NIEUW Veerkracht thee

Speciaal voor het Veerkwartier heeft de natuurapotheek Van der Pigge Veerkracht thee ontwikkelt. Een kruidige, verwarmende thee vol zonnewarmte voor alle seizoenen. Veerkracht thee is alleen verkrijgbaar bij Het Veerkwartier en wordt verkocht bij van der Pigge. Veerkracht thee heeft een bijzonder melange van allerlei kruiden & specerijen:

Anijszaad: Een frisse noot met een zoete touch. Verwarmt de buik en brengt helderheid. Kruid van het Luchtelement.

Nigellazaad: Dit diepzwarte aromatische zaadje is afkomstig uit het Midden-Oosten en India, waar het al duizenden jaren gebruikt wordt om haar verwarmende, helende eigenschappen. Geeft een aromatisch-warme, iets pittige noot.

Verveine: Verveine wordt ook wel “welriekend ijzerkruid” genoemd vanwege haar verrukkelijke frisse, citrusachtige geur. Verveine is zeer geliefd in Frankrijk en ook bij ons. Dit kruid maakt je vrolijk; het smaakt naar de zon!

Gember: Gember is een van de meest populaire uitheemse kruiden van onze tijd, en terecht! De verwarmende en harmoniserende werking van gemberthee is geliefd, vooral in de koudere maanden. Gember sterkt je maag, verwarmt je koude handen en voeten na een gure wandeling en maakt je weerbaar. Geeft een heerlijk warme, pittige impuls aan dit mengsel.

Weegbree: Dit bescheiden lieve kruidje groeit overal in onze wereld, zowel in de natuur als in de stad. Maar vergis je niet! Eenvoudig als ze is, bezit ze een enorme geneeskracht die al duizenden jaren dankbaar wordt gebruikt. Weegbree sterkt de luchtwegen en verzacht maag en darmen. Heeft een prettige aardse, volle smaak die een mooie bodem geeft aan dit mengsel.

Maté: Yerba Maté is afkomstig uit Zuid-Amerika en zeer geliefd in Paraguay, Brazilië en Argentinië, waar het dagelijks gedronken wordt. En terecht, want maté is enorm opbeurend! Maté bevat een beetje cafeïne, en laat je chi lekker doorstromen.

Calendula: Goudsbloem is een van de grote heelmeesters uit het kruidenrijk, een echte zonneplant. De diep geel-oranje kleur van haar blaadjes geven een zacht aardend bittertje aan deze thee en schenken gestold zonlicht.

Piment: Piment wordt ook wel Allspice of Jamaicaanse peper genoemd. Piment is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika en West-Indië en wordt in verschillende traditionele keukens gebruikt. Het heeft een heerlijke kruidige geur en de smaak doet wat denken aan nootmuskaat of kaneel maar is warmer en een tikkeltje pittiger.

Rozemarijn” Rozemarijn is een oeroud heilig kruid dat zowel door onze Romeinse, Griekse, als Keltische voorouders werd gebruikt in rituelen rondom leven en dood. Rozemarijn is een krachtige opener die de geest verlicht en warmte schenkt. Rozemarijn maakt je vrolijk en behaaglijk.

Den: Den is de meest voorkomende naaldboom in onze streken. Omdat de den ook diep in de winter nog groen blijft, is hij een krachtig symbool voor het eeuwige licht dat ook in de diepste duisternis nog straalt. Den is een Saturnusboom die aardt, troost en vernieuwt. Hij opent de luchtwegen en ontdoet zowel jouzelf als de omgeving van alles wat er niet thuishoort.

 

 

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM