KinderKunstlijn 2023

Bij Het Veerkwartier wordt er een kijk- en doe-activiteit georganiseerd, speciaal voor gezinnen met kinderen. Dit biedt op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om naar kunst te kijken. Het Kijk- en doe-boekje van de KinderKunstlijn bevat opdrachten die door de hele stad verspreid zijn, inclusief dit jaar bij ons de Veerplas.

Met het Kijk- en doe-boekje ga je opzoek naar de kabouters die een favoriet kunstwerk op het eiland tentoonstellen. Wij zijn benieuwd met welke kabouter jij het eens bent. De speurtocht kan je bij de bar van het Veerkwartier ophalen. En speciaal voor de KinderKunstlijn maakt Hans Bossmann een zwart-wit tekening waarin symbolen van liefde, de plek aan de Veerplas en Haarlem zijn verwerkt. Tijdens de Kunstlijn kunnen kinderen en ouders samen met Hans komen kleuren.

Vanaf vrijdag 3 november liggen de opdrachtenboekjes bij de deelnemende locaties: Frans Hals Museum, Noord-Hollands Archief, ABC Architectuurcentrum, Verwey MH, Stadhuis, De Vishal, Kunstcentrum Haarlem, Ateliers Frankestraat 47 en dus ook bij ons!

Tijdens de Kunstlijn zal Het Veerkwartier op 4 & 5 november geopend zijn van 10.00 tot 19.00 uur. De kunstenaars zullen aanwezig zijn tussen 11.00 en 17.00 uur. Ga voor meer informatie over de Kunstlijn naar: www.veerkwartier.nl/kunstlijn-2023/

 

HET VEERKWARTIER OP INSTAGRAM